Welkom op de Gigstarter perssite. De pers pagina is primair bedoeld voor journalisten en andere publieksvoorlichters. Deze pagina bevat in eerste instantie een overzicht van de persberichten geplaatst door Gigstarter. In de toekomst zullen hier onder meer hoge resolutie logo's en ander beeldmateriaal aan worden toegevoegd.

-------------- Begin persbericht --------------

Artiest van het Jaar 2014

Amsterdam, 20 november 2014 – In de Vondelbunker wordt er op 29 November gestreden voor de bekroning als Artiest van het Jaar 2014. De prijs is een initiatief voor muzikaal talent waarmee online boekingsplatform Gigstarter Amsterdam als muzikale hoofdstad van Europa op de kaart wilt zetten.

De goed verstopte schuilkelder onder de van Baerlestraat is van oudsher een plek waar artiesten de kans wordt geboden zich te ontplooien. Dit jaar zal de broedplaats - waar Pink Floyd ooit optrad - gastheer zijn van het nieuwe initiatief dat door www.gigstarter.nl in het leven is geroepen.

Op de avond zullen vier pop-rock bands strijden voor de prijs. Van de vier bands die mee doen zijn er twee bands met studenten van HvA en UvA. Nadat alle artiesten een half uur hun kunsten hebben vertoond bepaalt een vakjury wie er met de prijs vandoor gaat.

De prijs is in het leven geroepen om “van Amsterdam de live hoofdstad van Europa te maken”, aldus de Amsterdamse organisator, die met haar online marktplaats live muziek toegankelijk wilt maken voor een breed publiek. “Het evenement in de Vondelbunker zien we als een kleine eerste stap, richting publiek én richting Europa.”

-------------- Einde persbericht --------------

Officiële bekendmaking artiest van het Jaar 2014

De officiële bekendmaking van de prijs vindt plaats op zaterdag 29 November, 24:00 uur, tijdens het gelijknamige evenement in de Vondelbunker, Vondelpark te Amsterdam.

Meer informatie (niet voor publicatie)

Voor nadere informatie of voor het bijwonend ons evenement kunt u contact opnemen met Paul de Kuyper, initiatiefnemer van Gigstarter.nl. Tel: 020-7470056, e-mail: paul@gigstarter.nl.

-------------- Begin persbericht --------------

Gigstarter lanceert innovatief boeking-systeem voor en door muzikanten

Amsterdam, 11 september 2014 – Gigstarter lanceert een applicatie waarmee muzikanten gemakkelijk en veilig vanuit hun eigen website geboekt kunnen worden. Hoewel Gigstarter zich vooral richt op het ‘self-managed’ segment, zal haar innovatie de muziekindustrie die op oude verdienmodellen teert even achter het oor doen krabben. Met de externalisatie van haar boeking-systeem verbreekt Gigstarter een dogma dat tot op heden co-creatie en open innovatie in de weg stond.

Met haar online platform - www.gigstarter.nl - dat vraag en aanbod in de live muziek samenbrengt wil de Amsterdamse start-up live muziek toegankelijk maken voor een breed publiek. “We willen van Amsterdam de live hoofdstad van Europa maken”. Het initiatief ontstond in 2013 toen de oprichters Julio Pijnappel en Paul de Kuyper merkten dat er op allerlei vlakken, behalve in het boeking-segment, ‘open’ systemen ontstonden. Het bedrijf dat tot nu toe haar bestaansrecht ontleende aan het faciliteren van een juiste muziek match heeft gekozen haar systeem ook extern aan te bieden.

Hoewel het een dure ingreep is waarvan het nog niet duidelijk is of Gigstarter er de vruchten van zal kunnen plukken, zien de ondernemers de toegevoegde waarde voor de consument en de muziek gemeenschap als het hogere goed. Met het uitlenen van haar dienst aan externe partijen investeert Gigstarter in transparantie, bereikbaarheid en betaal gemak voor alle partijen. “Bovendien zal de ingreep over niet al te lange tijd een breed scala aan vrijheidsgraden bieden die zich onder een paraplu en een gemeenschapsgevoel zullen scharen. Initiatieven vanuit de muzikant zullen hier uit voort vloeien”, aldus Paul de Kuyper.

-------------- Einde persbericht --------------

Over Gigstarter.nl

Gigstarter.nl is een online platform, actief sinds 2013, dat vraag naar en aanbod van live muziek samenbrengt. Het platform is een initiatief van muzikanten Paul de Kuyper (28) en Julio Pijnappel (28) en heeft twee doelen: I. Live muziek toegankelijk maken voor een breed publiek; en II. Muzikanten de kans bieden zichzelf te profileren en te laten boeken voor concerten in kroegen, kleine podia en huiskamers.

Officiële lancering applicatie

De officiële lancering van de applicatie vindt plaats op vrijdag 26 September, 19:00 uur, tijdens de VrijMiBoGigs op het Gigstarter hoofdkantoor, Kraaipanstraat 56 te Amsterdam.

Meer informatie (niet voor publicatie)

Voor nadere informatie of voor het bijwonend van de officiële lancering, kunt u contact opnemen met Paul de Kuyper, initiatiefnemer van Gigstarter.nl. Tel: 020-7470056, e-mail: paul@gigstarter.nl.