Seven Eleven, Hip Hop, Funk, Jazz band

Late Summer Jazz & Soul Night

Seven Eleven

Check het profiel!

02/09/2016 20:00u

Vrijdagavond 2 september presenteert Poppodium De Pul in Uden: Tristan en Seven Eleven, twee uitstekende live-bands van Nederlandse bodem die ook buiten de landsgrenzen populariteit genieten.

TRISTAN
De muziek van Tristan kan het beste worden omschreven als ‘feel-good vintage Acid Jazz’ met funky gitaren, fender rhodes, coole synth-sounds en een ritmesectie waarvan de leden al sinds 2000 samenspelen. Dit geeft zangeres Evelyn Kallansee een solide basis waarbij haar prachtige stemgeluid schittert als nooit tevoren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke seventies-sound. TOTO-gitarist/zanger Steve Lukather behoort tot de grote schare fans van Tristan. Toen hij de muziek vorig jaar voor het eerst hoorde riep hij: “The best of the seventies brought to 2015.”

SEVEN ELEVEN
Seven Eleven heeft in Uden geen introductie nodig. Rapper Are MC en sterbassist Dodge zijn bekende Udenaren. Vorig jaar presenteerde de funkband in de Melkweg hun achtste album ‘Back to the Source’. In de tour die daarop volgde stond ook het Late Summer Jazz Festival in Uden op het programma. Seven Eleven was zelfs de afsluitende act in Theater Markant. Jazzism schreef over dit concert: ‘Nog meer succes dan Typhoon had Seven Eleven, een Amsterdamse funkband met wortels in Uden. De strijd wie de beste funk kon spelen won deze band met glans in een soort thuiswedstrijd met in de hoofdrollen rapper Are MC en zangeres en danseres Jewl.’
De avond in De Pul wordt aan elkaar gedraaid door Dunne Boef & Don Gio van het Eindhovense DJ-collectief WeLoveWeFunk.

Dit bijzondere evenement staat geheel in het teken van Late Summer Soul & Jazz 2016, het tweedaagse jazzfestival dat drie weken later op 23 en 24 september plaatsvindt in Theater Markant. Wie op 2 september naar De Pul komt zal uitgebreid worden geïnformeerd wie en wat er allemaal te zien is op de derde editie van Late Summer Soul & Jazz.

Locatie:
Poppodium De Pul
Kapelstraat 13, 5401 EC Uden
Zaal open: 19.30u
Aanvang: 20.00u
Avondkassa: € 13,00
Voorverkoop: € 10,00 (excl. Servicekosten)
Kaarten zijn te bestellen bij: http://www.ticketmaster.nl/event/161837Datum
02/09/2016
Tijd
20:00u
Entreeprijs
€ 10 voorverkoop, € 13,00 zaal
Locatie
De Pul
Kapelstraat 13
Uden

Optredens van Seven Eleven


Er staan nog geen events in de agenda van Seven Eleven.