Minder gedoe, meer muziek. Daar staat Gigstarter voor. Gigstarter is dan ook de enige plek op het internet waar bands en DJs zonder provisie geboekt worden. Daarom ben je bij Gigstarter altijd gegarandeerd van de laagste prijs.

Omdat wij niet als bemiddelaar tussen jou en een artiest zitten, heb je bij Gigstarter volledige vrijheid om contact te hebben met een artiest op de manier die jij wilt. Waar traditionele boekingskantoren en platforms die commissies op een boeking vragen pas op het laatste moment direct contact toestaan, moedigt Gigstarter elke vorm van persoonlijk contact juist aan. Wil jij de band of DJ die je voor jouw feest gaat boeken eerst live aanschouwen voordat je mogelijk tot een boeking overgaat? Bij Gigstarter kan dat zonder problemen!

Persoonlijk contact met artiesten

Bij Gigstarter boek je live muziek direct bij de bron. Je hebt direct contact met de bandleider, manager, of de boekingsagent van de artiest. Voordat Gigstarter bestond boekte men vaak artiesten via bemiddelaars, die erom bekend staan stiekem flinke commissies te rekenen. Daarom liepen de kosten van het boeken van een artiest al snel hoog op. Sinds de introductie van Gigstarter hoeft het boeken van live muziek niet meer duur te zijn - omdat onnodige tussenpersonen worden weggesneden boek je een artiest tegen een fractie van de kosten.

Grootste aanbod van live muziek online

Gigstarter biedt het grootste artiestenbestand van Nederland. Met ruim 1300 artiesten, variërend van bands en solo-artiesten tot DJs en klassieke orkesten, bieden wij voor ieder wat wils.

Begin je zoektocht naar een band of DJ

Hoe komt Gigstarter aan artiesten?

Iedereen die een live optreden kan verzorgen mag zich inschrijven op Gigstarter.nl. Inschrijven is geheel gratis, en geboekt worden ook! Wij geloven heilig in de kracht van recensies, en doen daarom niet aan selectie aan de deur. De enige eis die wij stellen is dat artiesten voldoende materiaal waarmee ze kunnen aantonen hoe een live muziek optreden van hen eruit ziet. Zo bevat een profiel verplicht een video, muziekdemo's en een profielfoto.

Hoe kan het dat boeken via Gigstarter gratis is?

We hebben een klein team dat veel tijd steekt in het vernieuwen van de live muziek industrie. Om uit de kosten te komen bieden wij een optioneel PRO lidmaatschap aan voor zo'n 10 euro per maand. Wij zetten ons extra in om PRO leden van boekingen te voorzien. Zo worden wij regelmatig persoonlijk benaderd door opdrachtgevers die live muziek willen boeken - voor deze opdrachtgevers kijken wij altijd eerst of er een match is met een PRO artiest. Naast inkomsten uit het optionele PRO lidmaatschap verdienen wij ook geld met de verhuur van apparatuur.

Ik wil live muziek boeken met een laagste prijs garantie!

Ben je artiesten en wil je vaker optreden? Schrijf je gratis in op Gigstarter.nl en wordt vaker geboekt!