Dani Antal

  • Soloartiest   /   Amsterdam
  • #Grunge #Alternatief #Triphop
  • Klinkt als Jamiroquai, Queens Of The Stone Age, Nirvana, Chris Cornell, Tame Impala, Dub FX,

Indicatie €300 - €500

Stuur een persoonlijk bericht naar Dani Antal

Check beschikbaarheid
Dani Antal, Grunge, Alternatief, Triphop soloartist

Dani Antal is een "loop artiest" en troubadour uit Eindhoven met een redelijk eigen geluidje. De muziek kan voornamelijk worden onder gebracht bij zowel de Grunge, als Triphop en Reggae en er mag soms zelfs een beetje een psychedelisch randje aan zitten. Namen als Chris Cornell, Queens Of The Stone Age, Dub FX en Tame Impala vormen de inspiratie.

Jarenlang was Dani Steevensz frontman en bassist bij verscheidene bands maar naar verloop van tijd had hij behoefte aan meer vrijheid en pakte hij ook gitaar en ukelele op. Hij begon te spelen op straat, schreef eigen nummers en ging steeds meer experimenteren met het combineren van verschillende stijlen. In 2012 ontdekte hij het fenomeen "loop artist" dankzij zijn zus, die hem voorstelt aan namen als "Dub FX". Dit inspireerde Dani ontzettend: Loopen en troubadouren, dat is wat hij wilde. Niet veel later schafte hij een heuse Boss RC30 aan en ging hij zelf met loops aan de haal. Zo bracht hij in augustus 2015 zijn eerste EP uit: "Fruit For The Lions".

Onder de naam "Dinosaur" reisde hij van 2015 tot 2018 door Australië en Azië en trad hij op veel verschillende plekken op. Hij werd hartelijk onthaald in muzikale kringen in Perth en Melbourne. In mei 2017 produceerde hij "Meat Doesn't Grow On Trees", zijn tweede EP die in Melbourne werd uitgebracht.
Uiteindelijk keerde Dani eind 2017 terug naar Nederland, waar hij het mooie Australië even moest loslaten. Hij gooide een aantal zaken over de boeg, verhuisde naar Amsterdam en veranderde zijn naam in Zwaeftaef. Nu is hij druk bezig met een comeback en sleutelt hij hard aan zijn nieuwe EP: "Zweef" die in het najaar van 2018 zal komen te verschijnen.

Muziek

Zwaeftaef - Treadmill

Third World (Live)

Savory Slavery

Reviews

Boek Dani Antal en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Dani Antal, Grunge, Alternatief, Triphop soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Dani

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Dani Antal

Dani Antal is een solo-artiest uit Amsterdam. Dani Antal maakt vooral muziek in de genres Grunge, Alternatief & Triphop. Dani Antal heeft sinds de inschrijving op 13/05/2018 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Dani Antal klinkt als: Jamiroquai, Queens Of The Stone Age, Nirvana, Chris Cornell, Tame Impala, Dub FX,. Het repertoire van Dani Antal bestaat uit covers en eigen werk.

Dani Antal hanteert een richtprijs van €300 - €500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.