Writersday

  • Band   /   Amsterdam
  • #Rock #Pop #Country
  • Klinkt als The Editors, Ryan Adams, U2, Bowie

Indicatie €800 - €1100

Stuur een persoonlijk bericht naar Writersday

Check beschikbaarheid
Writersday, Rock, Pop, Country band

Wie is Writersday: NASHVILLE MEETS LIVERPOOL

Waar “Picking Flowers on the Moon”, het debuut album van Writersday, nog vol stond met onvervalste 'singer songwriter’ songs, laverend tussen de verhalende stijl van Americana, Country en Pop uit Liverpool is de sound van het tweede album “Desert Songs” directer, ongepolijst en heeft de elektrische gitaar een prominentere rol gekregen. Het album is grotendeels live met de band opgenomen waarbij vooral gebruik gemaakt is van analoge opname apparatuur. Leadzanger en songwriter Sjoerd Hoogma heeft een voorliefde voor lyrics die vol staan met metaforen. Toch schuwt hij er niet voor om op heel directe wijze zijn zielenroerselen te delen. “Schrijven is het mooiste dat er is” zegt hij. “Het is toveren met woorden en klanken, en er is zoveel te vertellen. Met muziek kun je er voor zorgen dat de grootste pijn gedragen kan worden”.
Verwacht echter met drie gitaristen op het podium geen zoete avond met Writersday. De band stampt, rockt en swingt, met nummers als “The Life of Trevor McCoy en Revolution“ brengen ze op ondubbelzinnige wijze hun maatschappelijke betrokkenheid ten oren.

Recensies:
"Picking flowers on the moon” ( White Dove Records) is het debuutalbum van WRITERSDAY, een bijzondere plaat met uiteenlopende songs. Naast de pop opener “The Longest Road” ook gevoelige liedjes waaronder “You Don’t Really Miss Me” en het zeer persoonlijk lied over zijn vader, "Get Back". De songs zijn stuk voor stuk mooi gearrangeerd, in een stijl die varieert van rock tot pop en country, met soms wat toegevoegde blazers, soms een bijna-gospelkoortje. De liedjes hebben stuk voor stuk sterke refreinen die uitnodigen om mee te zingen. Writersday maakt met dit album een uitstekend debuut".
( recensie Platomania, Concerto magazine)

"De plaat is doordrenkt van liefde voor muziek en dat hoor je"
( Recensie OOR door Hans van der Maas)

Zijn band bestaande uit geroutineerde muzikanten zoals Coen Molenaar ( keys Jan Akkerman & Tristan) , Auke Haaksma Bass ( Falco Luneau & Niels van der Gulik) Tim Brink drums ( D-Sign & Richy Brown) Gitaar Robin Berlijn ( Fatal Flowers & Moke) backing vocals Romi Hurts en Cordula Klein Goldewijk.

Muziek

Where do we go when this pl...

Revolution music&lyrics by ...

Broken toys music& lyrics ...

Reviews

Boek Writersday en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Writersday, Rock, Pop, Country band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - sjoerd

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Writersday

Writersday is een band uit Amsterdam. Writersday speelt muziek in de genres Country, Pop & Rock. Writersday heeft sinds de inschrijving op 07/06/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Writersday klinkt als: The Editors, Ryan Adams, U2, Bowie. Het repertoire van Writersday bestaat uit alleen eigen werk.

Writersday hanteert een richtprijs van €800 - €1100 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.