Tip Jar

  (1)
  • Band   /   Nuenen
  • #Pop #Americana #Country
  • Klinkt als Gillian Welch, Iris DeMent, Ryan Adams, Common Linnets
  • 1 geverifieerde boeking

Indicatie €500 - €1200

Stuur een persoonlijk bericht naar Tip Jar

Check beschikbaarheid
Tip Jar, Pop, Americana, Country band

Tip Jar, de band van Bart de Win en Arianne Knegt, timmert alweer een aantal jaren aan de weg met hun Songs about love and life in het folk- en americanagenre, met invloeden uit de pop en jazz. Bart was gedurende 15 jaar Vaste Man bij Gerard van Maasakkers, speelde met JW Roy en in Matthews Southern Comfort, maar concentreert zich de laatste jaren vooral op Tip Jar. Bart, Arianne en hun vaste kompaan Harry Hendriks nemen het publiek aan de hand van hun originele liedjes en de nodige anekdotes mee over de plattelandswegen door het zuiden van de Verenigde Staten. Maar ook dichter bij huis vindt Tip Jar inspiratie voor bijzondere liedjes. Hun zojuist verschenen derde album Gemstone Road werd opgenomen in Austin, Texas en geproduceerd door Walt Wilkins. Het buitenlandse avontuur zorgde voor een andere sound. Donker en kleurrijk. De recensies liegen er niet om.

Bart (piano, gitaar, zang), Arianne (zang, ukelele) en Harry (gitaar, banjo, mandoline, ukelele) treden afhankelijk van de wensen als trio op, of met uitbreiding van:
Joost van Es op viool,
Tonnie Ector, Rinus Raaijmakers of Jurre Hogervorst op contrabas
en Eric van de Lest of Arthur Lijten op drums

Een greep uit de recensies:

Heaven:
Aangenaam verrast zijn we door het akoestische rootsy akoestisch geluid van Tip Jar. Het valt op hoe goed de liedjes zijn.

Jaap Boots, Radio 6:
Mooie nieuwe plaat onder de naam Tip Jar. Puike productie.

Johan Derksen:
De Nederlandse Gram Parsons en Emmylou Harris

Oor:
Americana voor gevorderden. Toverachtige stemmen. Het album overmeestert je dusdanig dat je bij ieder nummer de urgentie voelt om het aan iemand te laten horen. Twaalf americanajuweeltjes. Je gaat geheid om.

Musicmaker:
Wie dit album zou luisteren zonder enige informatie over Tip Jar te hebben, zou nooit raden dat deze artiesten gewoon in ons kikkerlandje wonen. Back Porch lijkt rechtstreeks van het Amerikaanse platteland te komen. De songs zijn zonder uitzondering van hoge kwaliteit en klinken uiterst Amerikaans. Samenzang doet denken aan Gram Parsons en Emmylou Harris of Buddy en Julie Miller. De instrumentatie is simpelweg superb!

Eindhovens Dagblad:
Een flink kapitaal aan memorabele liedjes. Melodie en opbouw die kunnen wedijveren met klassiekers uit de pophistorie.

Realrootscafe:
Geweldige cd. Tip Jar is de beste Americana-formatie van ons land.

Altcountryforum:
Goudeerlijke, zorgvuldig gecomponeerde en veelal héél fraai gezongen liedjes die hun ontstaan meer ontlenen aan de weidse vlakten van Texas dan aan de kleigrond van Noord-Brabant. Uitmuntende harmonieën. Internationale allure.

Rootstime:
Geen mens die gelooft dat dit een Nederlandse band is. Beter dan pakweg 80 procent van wat ons van over de grote plas komt aanwaaien. Heerlijk werk!

CtrlAltcountry:
A match made in heaven. Een echte Americana tour de force. Een dozijn schoonheden.

Afslag Thunder Road, Dolf Jansen:
CD van de week

(Foto Tip Jar: Wil Crooijmans)

Muziek

That's why

We sing about love

Easy to see (live)

Reviews

Door op 22/03/2018

We hebben een heel fijne avond gehad met Tip Jar. Anders dan anders en flexibiliteit was vereist, maar we hebben elkaar daar prima in kunnen vinden. Van de gasten heb ik ook complimenten gekregen over de sfeervolle invulling van de avond. Kortom: een aanrader!

Contact

Tip Jar, Pop, Americana, Country band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Bart

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Tip Jar

Tip Jar is een band uit Nuenen. Tip Jar speelt muziek in de genres Pop, Americana & Country. Tip Jar heeft sinds de inschrijving op 13/07/2015 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Tip Jar klinkt als: Gillian Welch, Iris DeMent, Ryan Adams, Common Linnets. Het repertoire van Tip Jar bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Tip Jar krijgt 5.0 uit 5 sterren op basis van één review.

Tip Jar hanteert een richtprijs van €500 - €1200 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.