Tip Jar

  • Band   /   Nuenen
  • #Singer-songwriter #Country #Pop
  • Klinkt als Gillian Welch, Iris DeMent, Ryan Adams, Common Linnets
  • 1 geverifieerde boeking

Indicatie €400 - €600

Stuur een persoonlijk bericht naar Tip Jar

Check beschikbaarheid
Tip Jar, Singer-songwriter, Country, Pop band

Tip Jar is het muzikale project van Bart de Win en Arianne Knegt. Bart de Win draait al heel wat jaren mee in de muziek, was vijftien jaar lang Vaste Man bij Gerard van Maasakkers, speelde met internationale artiesten als Iain Matthews, Walt Wilkins en The Birds of Chicago, gaf les aan jong talent als Shirma Rouse en Miriam West en bracht daarnaast onder eigen naam drie albums met roots-muziek uit, die in de pers overladen werden met lof. Arianne Knegt debuteerde als leadzangeres bij country- en rockabillygroep ‘Mary-lou & The Good Old Boys’ en maakte deel uit van Bart’s band ‘The Simple Life’. Onder de naam Tip Jar (letterlijk: fooienpot) bundelde het tweetal de krachten, met als resultaat een fijne duet-CD met sterke wortels in de americana en uitstapjes naar pop, folk, bluegrass, blues en jazz. Eerlijke en pure muziek, waarin steeds de essentie en het karakter van het liedje het uitgangspunt is. Bart (zang, piano, gitaar) en Arianne (zang, gitaar) treden afhankelijk van de wensen als duo op, of met uitbreiding van:

Joost van Es op viool,
Harry Hendriks op gitaar, banjo, mandoline, zang,
Tonnie Ector of Rinus Raaijmakers op contrabas
en Eric van de Lest op drums

Een greep uit de recensies:

Heaven:
Aangenaam verrast zijn we door het akoestische rootsy akoestisch geluid van Tip Jar. Het valt op hoe goed de liedjes zijn.
Jaap Boots, Radio 6:
Mooie nieuwe plaat onder de naam Tip Jar. Puike productie.
Musicmaker:
Wie dit album zou luisteren zonder enige informatie over Tip Jar te hebben, zou nooit raden dat deze artiesten gewoon in ons kikkerlandje wonen. Back Porch lijkt rechtstreeks van het Amerikaanse platteland te komen.
Gevoelige liedjes.
Bart en Arianne hebben unieke stemmen die elkaar goed aanvullen.
Realrootscafé:
Prachtige liedjes, een heerlijk ontspannen sfeer, puike samenzang, uitstekende begeleiding. Komt in mijn top 10!
Rootstime:
De stemmen passen wonderwel samen en vloeien harmonieus in elkaar over.
Een heel ruim en mooi georkestreerde plaat.
Altcountryforum:
Goudeerlijke, zorgvuldig gecomponeerde en veelal héél fraai gezongen liedjes die hun ontstaan meer ontlenen aan de weidse vlakten van Texas dan aan de kleigrond van Noord-Brabant. Uitmuntende harmonieën.
Folkforum:
Toegankelijke liedjes. Subtiel strijkwerk en tinkelende toetsen. Gevarieerd met een lekkere folky insteek. Met hart en ziel samen zingen.
Ctrl Alt Country:
De ene na de andere muzikale parel. Een duoplaat met de met een werkelijk engelachtig mooie stem gezegende Arianne Knegt.
(Foto Tip Jar: Sarah Bork Hamilton)

Muziek

That's why

We sing about love

Easy to see (live)

Reviews

Tip Jar heeft nog geen reviews.

Contact

Tip Jar, Singer-songwriter, Country, Pop band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Bart

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Tip Jar

Tip Jar is een band uit Nuenen. Tip Jar speelt muziek in de genres Singer-songwriter, Country & Pop. Tip Jar heeft sinds de inschrijving op 13/07/2015 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Tip Jar klinkt als: Gillian Welch, Iris DeMent, Ryan Adams, Common Linnets. Het repertoire van Tip Jar bestaat uit covers en eigen werk.

Tip Jar hanteert een richtprijs van €400 - €600 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.