The Veldman Brothers

  • Band   /   Zwolle
  • #Blues
  • Klinkt als Blues & Roots

Indicatie €0 - €2000

Stuur een persoonlijk bericht naar The Veldman Brothers

Check beschikbaarheid
The Veldman Brothers , Blues band

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse blues scene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums.

Vier (stief)broers zijn het. Alle vier met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Het nieuwe, zesde album Refuel is daarvan weer het tastbare resultaat. Elf eigen songs in de beste Veldman Brothers-traditie. Puur en authentiek. En zowel in binnen- als buitenland enkel goede recensies.

Maar dat is niet het enige. Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel. Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016!
En dat terwijl The Veldman Brothers al de nodige awards op hun naam hebben. In 2012 werden The Brothers onderscheiden met de award voor beste band. Het album Livin' by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties.

Niet voor niets is The Veldman Brothers dus één van de meest spelende bluesbands. In Nederland, maar de band speelt ook in landen als Duitsland, België en Frankrijk.

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock'n roll, country en zelfs soul en funk.
Dat is 'Blues & Roots - Straight from the Heart'. Dat zijn The Veldman Brothers!

Muziek

Brothers Groove

What is Wrong

Carry on

Reviews

Boek The Veldman Brothers en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

The Veldman Brothers , Blues band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Bennie

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over The Veldman Brothers

The Veldman Brothers is een band uit Zwolle. The Veldman Brothers speelt muziek in de genres Blues. The Veldman Brothers heeft sinds de inschrijving op 04/08/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van The Veldman Brothers klinkt als: Blues & Roots. Het repertoire van The Veldman Brothers bestaat uit covers en eigen werk.

The Veldman Brothers hanteert een richtprijs van €0 - €2000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.