The Blue Mask - a Lou Reed Tribute

Indicatie €250 - €500

Stuur een persoonlijk bericht naar The Blue Mask - a Lou Reed Tribute

Check beschikbaarheid
The Blue Mask - a Lou Reed Tribute, Tributeband, Rock, Coverband band

Sinds 2017 brengt de Nederlandse band The Blue Mask een ode aan Lou Reed en een van de beste platen uit zijn ruim veertigjarige carrière; het gelijknamige album uit 1982. The Blue Mask speelt het hele album in een intieme setting, desgewenst begeleid door beeld en ‘soundscapes’, op diverse podia. En natuurlijk sluiten we af met een aantal van Lou’s meest bekende hits naast een aantal nummers van The Velvet Underground.
De meeste mensen kennen Lou Reed van nummers als Walk On The Wild Side, Perfect Day en Satellite of Love. In 1982 naderde Lou Reed zijn veertigste verjaardag. De dagen waar zijn naderend overlijden door zwaar drank- en drugsgebruik steevast onderwerp waren van de muziekpers lagen achter hem. Hij was getrouwd, had een mooi huis en was verlost van zijn verslavingen: Lou was een tevreden mens. Geen wonder dat het album The Blue Mask thema’s als geluk en het huwelijk aansnijdt. Maar er is meer, veel meer. Stilistisch grijpt The Blue Mask terug op de dagen van de Velvet Underground: een basisbezetting van twee gitaren, bas en drums en de combinatie van ballads, rock en roll en pure feedbackherrie. Tekstueel snijdt Reed de van hem bekende thema’s als drankmisbruik, paranoia en geweld aan. De balans wordt gevormd door odes aan zijn vrouw Sylvia, John F. Kennedy en Lou’s cynische gevoel voor humor. De band waarmee Reed werkte was zijn sterkste sinds jaren: gitaarvirtuoos Robert Quine, bassist Fernando Saunders en drummer Doane Perry vormden een magisch geheel met Lou’s gitaar op het album. Lou zingt natuurlijk ook. Weliswaar niet altijd zuiver, maar wel altijd eerlijk. Al deze elementen maken The Blue Mask tot één van Lou Reed’s beste, meest geliefde en meest intrigerende albums.
Lou Reed overleed op 27 oktober 2013 op 71-jarige leeftijd. In 2017 is het 35 jaar geleden dat The Blue Mask verscheen. Hoog tijd voor een ode aan de man en zijn oeuvre. Tijd voor The Blue Mask.

Muziek

Women

The Blue Mask

The day John Kennedy Died

Reviews

Boek The Blue Mask - a Lou Reed Tribute en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

The Blue Mask - a Lou Reed Tribute, Tributeband, Rock, Coverband band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Jeroen

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over The Blue Mask - a Lou Reed Tribute

The Blue Mask - a Lou Reed Tribute is een band uit Nijmegen. The Blue Mask - a Lou Reed Tribute speelt muziek in de genres Tributeband, Rock & Coverband. The Blue Mask - a Lou Reed Tribute heeft sinds de inschrijving op 18/02/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van The Blue Mask - a Lou Reed Tribute klinkt als: Lou Reed, Velvet Underground. Het repertoire van The Blue Mask - a Lou Reed Tribute bestaat uit alleen covers.

The Blue Mask - a Lou Reed Tribute hanteert een richtprijs van €250 - €500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.