Nem-Q

Indicatie €150 - €450

Stuur een persoonlijk bericht naar Nem-Q

Check beschikbaarheid
Nem-Q, Progressieve metal, Progressieve rock, Alternatief band

Sinds 2004 maakt Nem-Q progressieve rock/metal. De vijfkoppige band uit Nederweert (Limburg) laat op het eerste album ‘Opportunities of Tomorrow’ (2007) een geheel eigen mix van melodische rock/metal, jazz/fusion ritmes en poprock invloeden horen. Lovende reacties zoals “imponerende nummers met strakke gitaarriffs” en een beoordeling van 8/10 door Aardschok vielen de band ten deel. In de vijf jaren na het eerste album heeft Nem-Q veel opgetreden en zich gericht op hun muzikale ontwikkeling en daarmee ook het creëren van een eigen geluid.

In 2012 heeft dit alles geleid tot het nieuwe conceptalbum ‘301.81’ waarmee Nem-Q laat horen een bijzonder grote ontwikkeling te hebben doorgemaakt. De titel van het album slaat op de medische term voor een persoonlijkheidsstoornis. ‘301.81’ onderscheid zich van z'n voorganger door complexere melodieën, teksten en zanglijnen, zwaardere riffs en een duistere toonzetting. Ook dit album krijgt zeer goede reviews, zo omschrijft Progwereld de plaat als “intelligente prog-rock”.

Na een aantal geweldige optredens in 2013 en 2014 met o.a. Fates Warning (USA) en Threshold (UK), verschijnt begin 2016 de EP ‘Subduction Zone’. Het eerste deel van het nieuw te verschijnen album ‘Fault Lines’. De nummers op de nieuwe EP verschillen sterk in dynamiek en sfeer en staan weer dichter bij de band dan het voorgaande (concept)album. Het is nu wachten op meer..

Muziek

Vanity

Shooting Stars

Inner Struggle

Reviews

Boek Nem-Q en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Nem-Q, Progressieve metal, Progressieve rock, Alternatief band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Mark

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Nem-Q

Nem-Q is een band uit Nederweert. Nem-Q speelt muziek in de genres Progressieve metal, Progressieve rock & Alternatief. Nem-Q heeft sinds de inschrijving op 17/10/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Nem-Q klinkt als: Tool, Pain of Salvation, Porcupine Tree, Marillion. Het repertoire van Nem-Q bestaat uit alleen eigen werk.

Nem-Q hanteert een richtprijs van €150 - €450 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.