Murkinbone

Indicatie €350 - €500

Stuur een persoonlijk bericht naar Murkinbone

Check beschikbaarheid
Murkinbone, Indie Rock, Britpop, Alternatief band

Murkinbone uit Amsterdam/Haarlem, opgericht zomer 2017, speelt eigen werk dat zich niet eenvoudig in een hokje laat plaatsen. Invloeden haalt de band uit de late jaren 70 en begin 80. Denk aan bands als Television, TV Personalities, the Clash en the Only Ones.

The band speelt toegankelijke popsongs die na een paar keer luisteren niet meer uit je kop te krijgen zijn, maar niet persé volgens het standaard couplet-refrein stramien. Vaak gooit ze halverwege het nummer het roer om zonder dat dat ook maar enigszins geforceerd overkomt om vervolgens te eindigen in een instrumentale geluidseruptie. Voor wie goed naar de teksten luistert, valt er ook genoeg te 'grimlachen' tijdens een Murkinbone-optreden.

Zanger/gitarist/mondharmonica Nanne van der Linden, jarenlang aanvoerder van de Amsterdamse cultband the Aboriginals, levert de rudimentaire songs en teksten. Bassist André Lamper voegt daar zijn pompende bas aan toe en gitarist/geluidswizzard Jelmer Boomsma vult aan met solo-gitaar. Snelle punk-rocksolo's, blues en zelfs voor een Afrikaans riedeltje schrikt hij niet terug. Jeroen van den Akker voorziet de band van een stevige ruggengraat met strakke drums en verrassende percussie.

Sinds de oprichting werkt Murkinbone hard aan eigen repertoire en duiken ze regelmatig op om het podium te beklimmen, bij voorkeur op onverwachte plekken zoals op een autosloperij, de IJHallen-markt en andere spannende locaties.

Eind 2019 zijn studio-opnames gemaakt. Begin april/mei 2020 wordt de release van de eerste cd/ep verwacht. Een pre-release show vond afgelopen december plaats tijdens een live-radio optreden bij CountDown Cafe op het hoofdpodium van Q-Factory.

Muziek

Peter McKenzie

Second place

Lots of money

Reviews

Boek Murkinbone en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Murkinbone, Indie Rock, Britpop, Alternatief band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Andre

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Murkinbone

Murkinbone is een band uit Amsterdam. Murkinbone speelt muziek in de genres Indie Rock, Britpop & Alternatief. Murkinbone heeft sinds de inschrijving op 22/03/2020 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Murkinbone klinkt als: The Clash, Blur, Kula Shaker, Supergrass, the Only Ones. Het repertoire van Murkinbone bestaat uit alleen eigen werk.

Murkinbone hanteert een richtprijs van €350 - €500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.