Marvin Dee Band

  (1)
  • Band   /   Rotterdam
  • #Rock #Americana #Pop
  • Klinkt als Dave Matthews Band, Bruce Springsteen, Sting, Elbow, JJ Grey,
  • 5 geverifieerde boekingen

Indicatie €450 - €2100

Stuur een persoonlijk bericht naar Marvin Dee Band

Check beschikbaarheid
Marvin Dee Band, Rock, Americana, Pop band

Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich afgelopen zomer terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt. 

Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg. Dit zijn thema’s die zowel in Marvin’s eigen leven, als in de loopbaan van de band naar voren zijn gekomen in het afgelopen jaar.

De plaat is 6 oktober verschenen op CD en Vinyl. De release werd groots gevierd met een release show in XXL bezetting (met blazers, strijkers en gastmuzikanten) in Paard, Den Haag. ‘Bolt Everything Down’, de eerste single van de plaat, werd heel goed ontvangen in de VS, UK, Duitsland en Spanje, waar hij de Nationale Radio haalde. In Nederland werd de band dit jaar o.a. uitgenodigd op Q Music, NPO Radio 1 en NPO Radio 5, en stond de band in de Aftershow van Dave Matthews Band in AFAS Live. Ook stonden 4 van de zingende bandleden dit jaar in een uitverkocht Ahoy (12x) en de Kuip (5x), waar zij meezongen in het koor van Marco Borsato.

Marvin Dee Band leent uit alle genres en laat deze moeiteloos samenkomen tot een eigen geluid wat zich niet snel laat vergelijken. Een blend van Art-Rock en Americana met een poppy Nederlands randje, vooral te herkenen aan de meerstemmige zangarrangementen. Liedjes vol dynamiek en dramatiek die de luisteraar meenemen op een avontuur waarvan de bestemming veelal onvoorspelbaar blijft.

Muziek

Sweetlake City

Little Boy

Solid

Reviews

Door op 17/04/2017

Marvin Dee Band sloot het Gigstarter café af met een optreden, en hoe!
Goede nummers, mooie samenzang en uitstekende muzikanten. Je ziet dat de band veel ervaring heeft met optreden (bijvoorbeeld in Paradiso) en kan op elk soort evenement uit de voeten. Een echte aanrader dus.

Contact

Marvin Dee Band, Rock, Americana, Pop band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Evi

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Marvin Dee Band

Marvin Dee Band is een band uit Rotterdam. Marvin Dee Band speelt muziek in de genres Rock, Americana & Pop. Marvin Dee Band heeft sinds de inschrijving op 18/02/2016 in totaal 5 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Marvin Dee Band klinkt als: Dave Matthews Band, Bruce Springsteen, Sting, Elbow, JJ Grey, . Het repertoire van Marvin Dee Band bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Marvin Dee Band krijgt 4.5 uit 5 sterren op basis van één review.

Marvin Dee Band hanteert een richtprijs van €450 - €2100 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.