Marvin Dee Band

  (1)
  • Band   /   Rotterdam
  • #Rock #Americana #Pop
  • Klinkt als Dave Matthews Band, Van Velzen, Gavin DeGraw
  • 5 geverifieerde boekingen

Indicatie €75 - €349

Stuur een persoonlijk bericht naar Marvin Dee Band

Check beschikbaarheid
Marvin Dee Band, Rock, Americana, Pop band

Marvin Dee Band “is klaar voor de doorbraak die zij verdienen”.

Deze Rotterdamse akoestische pop-rock band combineert frontman Marvin’s conservatorium achtergrond in muziek-theater met een rauw randje. Het resultaat is een samensmelting van genres, en complexe doch toegankelijke arrangementen die blijven verrassen. De muziek is soms catchy, soms ontroerend, soms funky, soms fragiel, maar het meest kenmerkend voor hun sound blijft Marvin's stemgeluid en bereik, in combinatie met hun geweldige vijfstemmige zang arrangementen. De band brengt gelaagdheid en bouwt hun zogenaamde “muur van geluid” niet op met technologische snufjes, maar met het puurste, meest menselijke instrument dat er is: de stem.

“Totale controle en beheersing over zijn stem in zowel het lage als het hoge bereik.”

“What you see is what you get.”

“Doordachte, maar toegankelijke pop/rock met een prominente rol voor de achtergrond vocalen”

De Marvin Dee Band bestaat uit 6 uitstekende muzikanten die elkaar gevonden hebben in de gedeelde passie voor het maken van pure, levende, ademende, échte muziek. In een wereld vol synthesizers, elektronica en auto-tune, willen zij terug naar de basis: een groep gepassioneerde instrumentalisten op een podium die hun liefde voor de muziek vol overgave willen delen met hun publiek. Zij houden niet vast aan regeltjes en volgen geen hypes, maar kleuren de composities van frontman Marvin Dee in volgens hun gezamenlijke muzikaliteit en een gedeelde visie: pop-rock muziek, toegankelijk voor iedereen, maar met een complexiteit die spreekt tot de verbeelding. En, omdat de stem centraal staat, blijven de arrangementen ook bij een akoestisch optreden volledig overeind.

Naar aanleiding van hun laatste single Northern Light werd de band drie keer uitgenodigd om live te spelen in de studio van NPO Radio 2. Eind 2016 tourde de band door heel Nederland, en namen zij een livealbum op in Paradiso, Amsterdam. Dit album verschijnt op 31 maart en is de eerste plaat die zij officieel als band uitbrengen, ipv op de naam van de frontman. De plaat laat horen hoe zij in de afgelopen 3 jaar de country folk invloeden die hoorbaar waren op de Devil Eyes EP (2013) en de theatrale rock invloeden van de If Only Brief EP (2015) samen hebben gebracht en hebben gevormd tot een eigen, unieke rocksound die direct te herkennen is als Marvin Dee Band.

Muziek

Northern Light LIVE

Worthwhile LIVE

10,000 Trees LIVE

Reviews

Door op 17/04/2017

Marvin Dee Band sloot het Gigstarter café af met een optreden, en hoe!
Goede nummers, mooie samenzang en uitstekende muzikanten. Je ziet dat de band veel ervaring heeft met optreden (bijvoorbeeld in Paradiso) en kan op elk soort evenement uit de voeten. Een echte aanrader dus.

Contact

Marvin Dee Band, Rock, Americana, Pop band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Evi

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Marvin Dee Band

Marvin Dee Band is een band uit Rotterdam. Marvin Dee Band speelt muziek in de genres Rock, Pop & Americana. Marvin Dee Band heeft sinds de inschrijving op 18/02/2016 in totaal 5 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Marvin Dee Band klinkt als: Dave Matthews Band, Van Velzen, Gavin DeGraw. Het repertoire van Marvin Dee Band bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Marvin Dee Band krijgt 4.5 uit 5 sterren op basis van één review.

Marvin Dee Band hanteert een richtprijs van €75 - €349 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.