LWELA KASULWE

  • Soloartiest   /   Rotterdam
  • #Jazz #Afro #Wereldmuziek
  • Klinkt als Richard Bona, Tracy Chapman, Lokua Kanza,
  • 1 geverifieerde boeking

Indicatie €250 - €1200

Stuur een persoonlijk bericht naar LWELA KASULWE

Check beschikbaarheid
LWELA KASULWE, Jazz, Afro, Wereldmuziek soloartist

Sommige muzikanten bezitten een natuurlijk talent. Zonder enige muzikale opleiding zijn ze in staat om instrumenten te bespelen, met een natuurlijk gevoel voor melodie en ritme. Net als Lwela Kasulwe (1980). In zijn geboorteland Congo hoorde Kasul op jonge leeftijd muziek op elke hoek van de straat. Bijna standaard zong hij mee met elke noot. Toen hij begon met het kerkkoor, ontdekte Kasulwe zijn ware passie voor muziek. Hij raapte gitaar en bas op en begon met verschillende bands op te treden in Kinshasa, de hoofdstad van Congo.

Na zich in 1998 in Nederland te hebben gevestigd, ontwikkelde Kasulwe zich als singer-songwriter met een ongelooflijke vocale stijl die zowel magisch fluisteren als fel en pittig is. Op de top maakt Kasulwe indruk met een ongewone manier van gitaarspelen geïnspireerd door pionier pionier Jean Bosco Mwenda.

Kasulwe wordt beïnvloed door Congolese traditionele muziek en door tradi-moderne Congolese muziek. Maar ook hedendaagse kunstenaars als Tracy Chapman maken deel uit van de muzikale bagage van Kasulwe.

Interessant is dat ondanks zijn enorme muzikale talent, Kasul nooit de ambitie had om een ​​professionele muzikant te worden. Tot hij zich realiseerde dat zoveel mensen ontzag hadden voor zijn uitstekende zang en opvallende gitaarvaardigheden. Hij bereikte de finale van de prestigieuze Grote Prijs van Nederland en slaagde erin hetzelfde te doen in de SENA Grote Prijs van Rotterdam. Na vele jaren spelen voor een select aantal muziekliefhebbers is het tijd om een ​​groter publiek te bereiken met de release van zijn debuutalbum Nipe Suluhisho in juni 2016.

Op Nipe Suluhisho combineert Kasulwe traditionele Afrikaanse klanken met folk, soul, jazz en funk uit zijn inspiratiebronnen, maar zonder te klinken als een kopie. Kasulwe: "Ik hou van mezelf te zijn. Als we gewoon imiteren, ben je niet origineel. Iedereen is anders en dat maakt het mooi. Een kopie is slechts een kopie. Wat echt is, blijft echt. Ik kan Michael Jackson of Richard Bona niet kopiëren, maar ik kan wel geïnspireerd raken. "

Zijn tijdloze wereldwijde liedjes, geschreven in het Swahili en Lingala, raken dagelijkse ervaringen over liefde, onrecht, sociale kwesties van de mensheid vol emoties. Op het album werkt Kasulwe met percussionist Udo Demandt, drummer Owen Hart Jr., pianist Erik Ritfeld en zanger Veronica Mendes.

Kasulwe wordt geprezen door zijn collega's. Veelgeprezen singer-songwriter Ntjam Rosie: "Je hebt een natuurlijk geschenk. Het gaat verder dan mooi en anders. "Gerenommeerde pianist Bert van den Brink zegt:" De kracht van je muziek is de authenticiteit ervan. "Lwela Kasulwe is een uniek creatief talent. Met zijn schitterende cross-over onderscheidt hij zichzelf. Kasulwe neemt je mee met spontaniteit, eerlijkheid, gevoeligheid en energie. Hij vangt je hart met de kracht van liefde die door de berichten in zijn liedjes rinkelt.

Muziek

N'Zele

Polo

Nipe Suluhisho

Foto's

Reviews

LWELA KASULWE heeft nog geen reviews.

Contact

LWELA KASULWE, Jazz, Afro, Wereldmuziek soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Renée

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over LWELA KASULWE

LWELA KASULWE is een solo-artiest uit Rotterdam. LWELA KASULWE maakt vooral muziek in de genres Jazz, Afro & Wereldmuziek. LWELA KASULWE heeft sinds de inschrijving op 22/09/2017 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van LWELA KASULWE klinkt als: Richard Bona, Tracy Chapman, Lokua Kanza, . Het repertoire van LWELA KASULWE bestaat uit alleen eigen werk.

LWELA KASULWE hanteert een richtprijs van €250 - €1200 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.