Lou Crane

Indicatie €205 - €549

Stuur een persoonlijk bericht naar Lou Crane

Check beschikbaarheid
Lou Crane, Singer-songwriter, Jazz, Pop soloartist

Op Lou’s nieuwe EP ‘INNATE’, valt op dat ze haar stem niet als een traditionele vocalist gebruikt, maar eerder als instrument dat onderdeel is van een unieke compositie. Lang aangehouden tonen klinken krachtig, maar ook zuiver en kwetsbaar in de hoogte.

Aan de basis van de plaat liggen Lou’s stem en een warm, elektrisch gitaargeluid, af en toe omringt door slim gedoseerde synths, bas, percussie en tweede stemmen. De akkoorden die onder de melodie op verrassende wijze verschuiven, raken de luisteraar in de buik. Veel bezongen thema’s zoals verloren liefdes worden door Lou op geheel eigen wijze behandeld. Met tederheid beschrijft ze een momentopname, een omgeving of een staat van zijn.

De grote kracht van Lou Crane schuilt in de alternatieve, experimentele manier van componeren, die niet doet denken aan een bepaalde stroming of genre,
maar op zichzelf durft te staan.
Binnen de liedjes zijn af en toe grote contrasten te horen tussen A-, B- en C- stukken, waardoor de oren gespitst blijven. Omdat het liedje altijd weer thuis komt, als geheel gedragen wordt, heeft de muziek een kalmerend, verstillend effect.

INNATE is geheel gecomponeerd en uitgevoerd door Lou en is opgenomen en mede geproduceerd door Alex Severino.
INNATE komt in het voorjaar van 2016 uit.

Reviews

Boek Lou Crane en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Lou Crane, Singer-songwriter, Jazz, Pop soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Malou

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Lou Crane

Lou Crane is een solo-artiest uit Amsterdam. Lou Crane maakt vooral muziek in de genres Jazz, Pop & Singer-songwriter. Lou Crane heeft sinds de inschrijving op 21/01/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Lou Crane klinkt als: Lianne La Havas, Suzanne Vega. Het repertoire van Lou Crane bestaat uit alleen eigen werk.

Lou Crane hanteert een richtprijs van €205 - €549 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.