Lisette Autumn

  • Soloartiest   /   ASSENDELFT
  • #Jazz
  • Klinkt als Ella fitzgerald

Indicatie €150 - €1000

Stuur een persoonlijk bericht naar Lisette Autumn

Check beschikbaarheid
Lisette Autumn, Jazz soloartist

Als kind was ik gek op muziek. Lekker meezingen met kinder CD’s vond ik prachtig. Dat resulteerde al snel in een aantal playback-voorstellingen samen met mijn zusje Sara. Samen hebben we vanaf mijn zesde tot mijn twaalfde een aantal prijzen gewonnen tijdens playback-shows. Om mijn gevoel voor ritme te ontwikkelen volgde ik djembé lessen bij de Afrikaan Moussé Dramé. Vooral al die ritmes door elkaar vind ik heerlijk.

Later nam mijn vader me mee naar café Ruimzicht (Rooie Kees) in Burgerveen om samen naar jazz te luisteren. Daar speelde ook Peter Beets, die mij in contact bracht met zijn vriendin en jazzlerares Dasha Skorohokdava. Na mijn eerste les trad ik op 9 oktober 2009 voor het eerst op in Rooie Kees. Daar zing ik nu nog regelmatig.
In maart 2010 trad ik voor het eerst op in het bekende jazz-cafe de Uiver in Haarlem. Het werd een groot succes. In diezelfde maand kwam ik in contact met Lils Mackintosh, jazz-zangeres en Edison winnares van het North Sea Jazzfestival.

Op 27 april volgde ik een masterclass bij Mackintosh. Het verbaasde mij hoe je in slechts één avond een nummer enorm kan verbeteren. Door het nummer simpelweg in een andere toonsoort te zingen of in een ander ritme komt de muziek beter tot zijn recht.

Sinds mei 2010 leert Lils Mackintosh mij alles over presentatie, houding en timing. Zingen is meer dan alleen maar je stem laten horen. Essentieel is het woordje ‘hoe’. Hoe overtuig je het publiek? Zing je straal verliefd dolgelukkig een droevig nummer, dan gelooft niemand je. Hoe raak je het publiek? Wanneer je zonder gevoel alleen maar noten zingt, dan raakt het publiek niet geboeid. Hoe treed je op? Het publiek luistert niet alleen met zijn oren maar als het ware ook met zijn ogen.

Lils Mackintosh is razend enthousiast over mijn single ‘swing brother swing’.
Ze noemt mij ‘een Nerderlandse Ella Fitzgerald van eigen bodem’.

‘Een fout in het nummer more than you know herstelt ze zo goed, dat het lijkt alsof het zo hoort. Dat kunnen alleen goede musici. Knap ook hoe of ze bedacht om van een ballade over te gaan in een swingend nummer. Heel ongebruikelijk, maar Liesje kan het.’
Elke sport van de ladder heeft ze eerlijk verdiend door keihard te werken. Dat meisje komt er wel’.

In 2011 begon ik aan de opleiding artiest muziek uitvoerend op het ROC in Amsterdam.
Daar leerde ik verschillende stijlen kennen, en vooral de blues, soul en disco sprak mij erg aan en ben ik me ook daar verder in gaan ontwikkelen naast de jazz. Ook heb ik op deze opleiding erg veel band ervaring opgedaan.
In deze periode kwam ik ook in de vocalgroup SINGERG terecht waar ik zowel lead als de koortjes zong.

Op dit moment studeer ik jazz bij de DJAM in Amsterdam, wat ik helemaal tegek vind.
Jazz, blues en soul is helemaal mijn straatje.

Muziek

More Than You Know

Swing Brother, Swing

Good Times

Reviews

Boek Lisette Autumn en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Lisette Autumn, Jazz soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Lisette

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Lisette Autumn

Lisette Autumn is een solo-artiest uit ASSENDELFT. Lisette Autumn maakt vooral muziek in de genres Jazz. Lisette Autumn heeft sinds de inschrijving op 08/03/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Lisette Autumn klinkt als: Ella fitzgerald. Het repertoire van Lisette Autumn bestaat uit alleen covers.

Lisette Autumn hanteert een richtprijs van €150 - €1000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.