Jewel

Indicatie €375

Stuur een persoonlijk bericht naar Jewel

Check beschikbaarheid
Jewel, Hard Rock, Heavy metal band

JEWEL "The wildest band in Heavyland".
Opgericht in 1982 onder de de naam Sword maar vanaf 1986 werd er voor JEWEL gekozen. Oprichter en gitarist Henky Backer was de grondlegger.. en het muzikale brein van de band.
Backer z n typische speel stijl van Metal –Rock met een klassieke bite sprak tot ieder z'n verbeelding. In 1988 kwam de EP La Morta uit, in 1989 de live cd Nou al moe? The monster Muppetshow.
In 1991 werd de cd Revolution in Heaven opgenomen maar helaas was geen platenmaatschappij geïnteresseerd om het te ondersteunen. Eind 1992 werd er besloten om niet nog een cd in eigen
beheer te maken en het doek viel voor Jewel. Maar het muzikale bloed bleef stromen… en in september 2014 zijn de eerste contacten weer gelegd om nieuw leven in Jewel te blazen . Bassist Arwin Vergers en drummer Henkie Rammstein Mulder waren er meteen voor te porren om weer samen met Henky Backer het muzikale avontuur aan te gaan. Wel moest er naar een nieuwe zanger gezocht worden, en die werd gevonden in scream machine Nico Perreijn. In april 2015 was het zover in Zwolle pop-podium Hedon stond Jewel na 25 jaar weer live on stage. Dit was het moment waardoor er weer een hechte band tussen de bandleden kwam. Nu is Jewel bezig met het schrijven van nieuwe nummers en opnemen van demo’s. Ook heeft Jewel een video clip online gepost’’ these Boots ‘’ via de Jewel-offical facebook page die binnen een week meer dan 5600 keer werd bekeken.
Om deze reden heeft Jewel een promo-video laten maken waar binnen 3 minuten duidelijk wordt wat hun plan in houdt.. en dat is Back on Stage ..en een nieuwe cd

Het liefst spelen de mannen op goed georganiseerde Rock feesten met meerdere bands. Maar het zal niet lang duren voordat Jewel weer klaar is om als publiekstrekker door het land te touren en ver daar buiten zijn sporen achter te laten. Werken aan de nieuwe cd staat nu hoog in de agenda en JEWEL "The Wildest band in Heavy land" is ready to hit the stage again!

Reviews

Boek Jewel en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Jewel, Hard Rock, Heavy metal band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Henky

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Jewel

Jewel is een band uit Amsterdam. Jewel speelt muziek in de genres Hard Rock & Heavy metal. Jewel heeft sinds de inschrijving op 02/12/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Jewel klinkt als: Judas Priest, Iron Maiden, Loudness. Het repertoire van Jewel bestaat uit covers en eigen werk.

Jewel hanteert een richtprijs van €375 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.