Floris Kappeyne Trio

  (1)
  • Ensemble   /   Amsterdam
  • #Jazz #Akoestisch
  • Klinkt als Moderne Jazz
  • 1 geverifieerde boeking

Indicatie €800

Stuur een persoonlijk bericht naar Floris Kappeyne Trio

Check beschikbaarheid
Floris Kappeyne Trio, Jazz, Akoestisch ensemble

Het Floris Kappeyne Trio werd opgezet door de pianist in 2015. Bestaande uit afzonderlijke Prinses Christina Concours winnaars (2012) heeft het trio de afgelopen jaren in het binnen- en buitenland het publiek verheugd met moderne vertoklingen van klassieke jazz standards. Het trio heeft in het afgelopen jaar een stap gemaakt in het zoeken naar een authentiek geluid, door het vermengen van de bekende klanken geinspireerd door het McCoy Tyner Trio uit het begin van de jaren ’60, Senegalese sabar ritmes en abstracte muzikale concepten uit de moderne klassieke muziek . In mei 2017 verschijnt het resultaat hiervan op hun debut-album op Challenge Records International.

Op veertienjarige leeftijd won Floris Kappeyne van de Coppello (1995) een tweede prijs op het Prinses Christina Jazz Concours 2010, gevolgd door een eerste prijs in 2012. Later dat jaar trad hij op in het VPRO televisieprogramma “Vrije Geluiden”. Op dit moment studeert Floris aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij nu zijn derde jaar aan het afronden is. Met het Floris Kappeyne Trio treedt hij op in binnen- en buitenland. Hij heeft in diverse bezettingen opgetreden op festivals als het North Sea Jazz Festival, en ook internationaal in Frankrijk, Zwitserland en Tanzania. Volgend jaar begint Floris ook met de bachelor Klassiek Piano.

Floris begon op jonge leeftijd met piano spelen. Thuis werd er alleen maar jazz gedraaid en Floris vond het geweldig. Zijn eerste pianospel was quatre-mains met zijn vader, waarbij Floris de baslijn speelde van de blues. Zijn eerste echte lessen kreeg hij in Singapore, waar hij een tot zijn achtste jaar woonde. In Nederland heeft hij vervolgens pianolessen gehad van Peter Beets en Tilmar Junius. Op het conservatorium studeert hij bij Karel Boehlee, Rob van Bavel en Harmen Fraanje.

Sinds de zomer van 2015 wordt Floris ondersteund door het Nationale Muziekinstrumenten Fonds door hem een vleugel te lenen, waarop hij op zijn studentenkamer in Amsterdam kan studeren.

Muziek

Counter

Open Door

Gonzo

Reviews

Door op 03/02/2017

Floris won de Talent Night omdat hij een erg complete show gaf. Goede nummers, virtuoos en een heerlijke sound. Hier gaan we nog veel van horen!

Contact

Floris Kappeyne Trio, Jazz, Akoestisch ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Floris

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Floris Kappeyne Trio

Floris Kappeyne Trio is een ensemble uit Amsterdam. Floris Kappeyne Trio speelt muziek in de stijlen Akoestisch & Jazz. Floris Kappeyne Trio heeft sinds de inschrijving op 10/05/2016 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Floris Kappeyne Trio klinkt als: Moderne Jazz. Het repertoire van Floris Kappeyne Trio bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Floris Kappeyne Trio krijgt 5.0 uit 5 sterren op basis van één review.

Floris Kappeyne Trio hanteert een richtprijs van €800 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.