Fader Hill

  • Band   /   Leeuwarden
  • #Rock
  • Klinkt als Foo Fighters, U2.

Indicatie €100

Stuur een persoonlijk bericht naar Fader Hill

Check beschikbaarheid
Fader Hill, Rock band

Fader Hill is een 4 mans rockformatie met 2 gitaren bas drums en zang. In deze bezetting zet de band een breed en sferisch geluid neer. Een sound die het evenwicht houdt tussen sferische melodieën en strakke gitaar-riffs. De band heeft haar roots in Friesland en dat betekent: nuchter en vol emotie.

Muziek met een inhoud van datgene wat niet uitgesproken kan worden, maar wat enkel gevoeld en ervaren kan worden. Altijd recht toe, recht aan!

De band is in 2011 opgericht. Fokko-Jan van der Ploeg is samen met Jaap Faber verantwoordelijk voor de grondlegging van dit kwartet. Later vergezeld door Remco Pol op drums en Piter Anjema op de gitaar is de band op volle sterkte.

De eerste resultaten van van de band waren hoorbaar als demo-ep “Move the Sun”, waarna in de huidige bezetting in de studio gewerkt werd aan nieuwe nummers. In de studio heeft de band pas echt vorm kunnen geven aan een eigen gezicht, stijl en autonome compositie van de nummers.

Fader Hill heeft begin 2016 haar eerste serieuze visitekaartje afgegeven met de CD “The Best is Yet to Come”. Met 9 nummers kenmerkt dit album zich door makkelijk in het gehoor liggende nummers, verhalende teksten en uitgesproken melodieën. De nummers zijn bedekt met een optimistisch laagje, maar ook de duistere kanten blijven niet gespaard.

Fader Hill heeft een succesvolle start gemaakt met optredens van oa. De kleine prijs van Friesland, waar ze de publieksprijs hebben gewonnen.

In 2016 heeft Fader Hill honger om deze energie richting podia brengen, in Friesland maar ook daarbuiten. Wat Fader Hill betreft: the best is yet to come….

Discografie: Move the sun (2014)
The best is yet to come (2016)

Muziek

I've Been Waiting

Something's Goin' On

Somewhere Between

Reviews

Boek Fader Hill en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Fader Hill, Rock band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Jaap

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Fader Hill

Fader Hill is een band uit Leeuwarden. Fader Hill speelt muziek in de genres Rock. Fader Hill heeft sinds de inschrijving op 14/08/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Fader Hill klinkt als: Foo Fighters, U2.. Het repertoire van Fader Hill bestaat uit alleen eigen werk.

Fader Hill hanteert een richtprijs van €100 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.