Echo Empire

  • Band   /   Den Bosch/Nijmegen/Eindhoven
  • #Rock #Pop #80s
  • Klinkt als Foo Fighters, U2, Simple Minds

Indicatie €200

Stuur een persoonlijk bericht naar Echo Empire

Check beschikbaarheid
Echo Empire, Rock, Pop, 80s band

Een mix van strakke grooves, catchy melodieën, sfeergeluiden, krachtige live shows en een streven om zichzelf te blijven verbeteren zijn diep verankerd in het DNA van Echo Empire.

Hoewel aanvankelijk opgericht in 2015 als een solide rockband, ontwikkelde deze Nederlandse vijfmansformatie in de daaropvolgende jaren een meer divers geluid dat aanstekelijke atmosferische melodieën combineerde met hun groovy rockfundament. Sommigen zouden zelfs kunnen zeggen dat hun stijl neigt naar de grotere pop/rock muziekcultuur van de jaren tachtig.

De evolutie van hun geluid resulteerde in de zomer van 2018 in de EP-release 'Waves', met daarop de eerder opgenomen single 'Melt' en de twee gloednieuwe singles 'You' en 'A Wave'. Beide nieuwe singles kregen zeer positieve recensies van verschillende lokale Nederlandse radiostations.

In mei 2019 zag de opvolger 'Illusions' het daglicht. Deze EP is volledig door de band zelf opgenomen en daarna gemixt door Edwin Balogh (Tamas, Omega, Ayreon).
‘Illusions’ bestaat uit 5 nieuw opgenomen nummers en is een mooie weergave van waar Echo Empire voor staat. Van sferische nummers als 'My Savior', 'Shape my life' en titeltrack 'Illusions', naar de meer intensere ballad 'Alright' en het groovende rocknummer 'Never Enough'. Deze EP heeft voor elk wat wils!

Met hun nieuwe release is Echo Empire van plan om hun muziek naar een groter publiek te brengen en hun liveshows nog verder te verbeteren.

Muziek

Illusions

Never Enough

My Savior

Reviews

Boek Echo Empire en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Echo Empire, Rock, Pop, 80s band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Johnny

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Echo Empire

Echo Empire is een band uit Den Bosch/Nijmegen/Eindhoven. Echo Empire speelt muziek in de genres Rock, Pop & 80s. Echo Empire heeft sinds de inschrijving op 15/02/2019 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Echo Empire klinkt als: Foo Fighters, U2, Simple Minds. Het repertoire van Echo Empire bestaat uit alleen eigen werk.

Echo Empire hanteert een richtprijs van €200 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.