Dada's Troost

  (2)
  • Band   /   Helmond en Breda
  • #Rock #Funk #Metal
  • Klinkt als Primus, Red Hot Chili Peppers, Frank Zappa, Sonic Youth, Rush
  • 2 geverifieerde boekingen

Indicatie €200 - €300

Stuur een persoonlijk bericht naar Dada's Troost

Check beschikbaarheid
Dada's Troost, Rock, Funk, Metal band

Dada's Troost is een crossover trio uit Brabant: een unieke mix tussen funkrock en noise gitaarwerk met maatschappijkritische teksten, gebracht in een retestrakke zappajaanse live show die het publiek verbaasd en meeneemt.

De band is beïnvloed door een mix van genres; enerzijds door progressieve acts zoals Primus en Frank Zappa, anderzijds door populairdere artiesten zoals The Red Hot Chilli Peppers en Sonic Youth. Hieruit ontstaat de specifieke mix van funkrock en noise, de band kreeg dan ook al snel de bijnaam "De Brabantse Primus", een compliment.

Dada’s Troost is ontstaan in het najaar van 2013, op initiatief van zanger/bassist Pieter die de nummers voor het debuut al klaar had liggen. Al snel speelde de band op festivals zoals Klok Rock Orange, Eurosjopper en Impact. Dada's Troost bleek een band die je écht live moet zien. Najaar 2014 is het debuut Fanfare Obesitas verschenen en in 2015 bracht de band de single Kennedymars! uit, welke in december dat jaar gevolgd werd door een live plaat: Live in Het Muziekcafé.

In 2017 is de single Dikke Auto's inclusief video en akoestische B-kant uitgekomen en was meteen een succes: Dikke Auto's wordt nu standaard iedere show meegebruld. De EP De Moskou Sessie verscheen in Maart 2018.

Voorjaar 2019 verscheen het derde album: De Staat van het Avondland. Hiermee slaat de band een nieuwe weg in; meer garage/noise invloeden en zwaardere teksten. Guido Aalbers (QOTSA, Coldplay ea) heeft de productie voor zijn rekening genomen, waarna Andy VanDette (Porcupine Tree, Rush) de mastering gedaan heeft. De staat van het Avondland heeft goede reviews / recensies gekregen in toonaangevende bladen zoals Aardschok en het vlaamse Rock Tribune. In 2019/2020 stond Dada's Troost op de Pinguin Radio Showcase in Groningen tijdens Eurosonic / Noorderslag, en was de support van Prong.

Pieter van den Berkmortel / Basgitaar en zang
Marc Bruijn / Drums
Dirk van Duijnhoven / Gitaar

Muziek

Simon Smit

De Babyboomers van Tegenwoo...

De Wraak van Kurt Cobain

Foto's

Reviews

Door op 20/05/2020

Dada's Troost en Prong in de Cacaofabriek: De opkomst in Helmond (een zeer behoorlijk gevulde zaal) viel niet tegen, zeker niet voor een zondagavond. De aftrap werd gedaan door Dada’s Troost, een lokale band die vaak liefkozend het Helmondse antwoord op Primus wordt genoemd. En daar is geen woord van gelogen. In een kleine 40 minuten en wel erg weinig plek op het podium laat het drietal de zaal springen op vet groovende rock/metal met Nederlandstalige teksten. De aanwezigen reageren erg positief op het muzikale voorspel van de sympathieke band. Zeker effe in de gaten houden deze gasten!

Door op 01/03/2020

Als je hele festivalorganisatie volvo rijdt boek je uiteraard dada's troost! Maar niet alleen de liefde voor oude volvos maakt hen legendarisch.
Deze gasten beschikken over een goede dosis humor welke terug te vinden is hun muziek en performance! Als dat nog niet genoeg is sta je gegarandeerd weg te kwijlen op iedere bass riff. De Nederlandstalige Primus?!

Contact

Dada's Troost, Rock, Funk, Metal band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Pieter

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Dada's Troost

Dada's Troost is een band uit Helmond en Breda. Dada's Troost speelt muziek in de genres Rock, Funk & Metal. Dada's Troost heeft sinds de inschrijving op 02/02/2020 in totaal 2 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Dada's Troost klinkt als: Primus, Red Hot Chili Peppers, Frank Zappa, Sonic Youth, Rush. Het repertoire van Dada's Troost bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Dada's Troost krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 2 reviews.

Dada's Troost hanteert een richtprijs van €200 - €300 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.