Collectief Explosief

Indicatie €800 - €1500

Stuur een persoonlijk bericht naar Collectief Explosief

Check beschikbaarheid
Collectief Explosief, Funk, Rock 'n Roll, Jazz band

De zeskoppige formatie Collectief Explosief serveert een aanstekelijke cocktail van moderne jazz en vintage pop muziek uit de jaren ’50 & '60. Maar als je wat dieper in het glaasje kijkt voel je de rauwe souljazz, rock 'n roll en surf invloeden steeds heftiger opborrelen. Een band die de grenzen van de genres op zoekt en mensen maar al te graag alle hoeken van de dynamiek laat voelen. Je droomt even deinend weg, dan wordt je flink door elkaar geschud en voordat je het weet ben je de dansvloer op gezweept en is het innerlijk beest in je aangewakkerd.

Knallende blazers, elektrische gitaar, contrabas, drums en een frontvrouw met een warme stem en een rauw randje die je bij de ballen grijpt. De energie blaast om je oren en als je dacht stil te kunnen blijven staan, dan had je het goed mis.

Collectief Explosief speelt voornamelijk eigen werk waarin ze zich hebben laten inspireren door artiesten als Tom Waits, Janis Joplin, Nick Waterhouse en Sallie Ford and the Sound Outside. Met hun knallende energie en een uiterst divers repertoire heeft Collectief Explosief eerder hun sporen achter gelaten op o.a. Magneet Festival, Landjuweel, Fusion Festival, Shoeless, the Sugarfactory en Paradiso. Zangeres Maya Link ontving in oktober 2016 de Rabobank Cultuurprijs in de categorie podiumkunsten en ging ook naar huis met de publieksprijs. In mei 2015 lanceerde Collectief Explosief hun debuut album ‘Collectief Explosief’ in Noorderlicht café Amsterdam en in april 2017 brengen zij hun nieuwe single op vinyl uit.

'Het swingt en danst de pan uit met Collectief Explosief.’ NPO Radio6

Muziek

Come And Get It

Green Grass

Reviews

Boek Collectief Explosief en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Collectief Explosief, Funk, Rock 'n Roll, Jazz band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Maya

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Collectief Explosief

Collectief Explosief is een band uit Amsterdam. Collectief Explosief speelt muziek in de genres Funk, Jazz & Rock 'n Roll. Collectief Explosief heeft sinds de inschrijving op 01/03/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Collectief Explosief klinkt als: Collectief Explosief. Het repertoire van Collectief Explosief bestaat uit covers en eigen werk.

Collectief Explosief hanteert een richtprijs van €800 - €1500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.