CARLY E. Band

  • Band   /   Amsterdam
  • #Jazz #Pop
  • Klinkt als Esperanza Spalding, Lilly Allen, Amy Winehouse, NIna Simone

Indicatie €600 - €800

Stuur een persoonlijk bericht naar CARLY E. Band

Check beschikbaarheid
CARLY E. Band, Jazz, Pop band

Poëtische groove met cello.

Vanaf jonge leeftijd had Carlijn haar cello al aan haar zijde. Opgeleid als klassiek musicus, toerde ze met o.a. het Jeugd Orkest Nederland van Frankrijk tot China. De ervaringen die ze opdeed tijdens het wonen en werken in het buitenland in Engeland en Argentinië inspireerde haar om haar eigen weg in te slaan, weg van het orkest werd ze een singer-songwriter met loop pedal. Geïnspireerd door de muziek die ze daar tegenkwam, bracht ze in juni 2016 haar eerste epee ‘Blue Funny You’ uit, opgenomen in Buenos Aires. Ze is van plan haar debuutalbum uit te brengen in 2018 samen met haar band, met een promotietour ter ondersteuning. CARLY E.’s sound is gepassioneerd, rauw en eerlijk. Zichzelf begeleidend op cello zingt ze haar nummers en mixt onbevreesd verschillende genres door elkaar. Met de celloklanken en bijzondere stem neemt ze je mee met haar ‘poëtische groove’ waarbij ironische teksten in rap tempo worden afgewisseld.

“CARLY E. in three words: driven, forceful and honest. An electrifying live experience!”

Jong geleerd

Al vanaf haar vijfde speelt Carlijn (1989, Utrecht) klassiek cello. In haar jonge jaren kreeg ze een plek in diverse nationale jeugdorkesten, waaronder het Jeugd Orkest Nederland.

Londen

Zes jaar geleden vertrok ze naar Londen (september, 2012). In haar Londonse vrije pub- en dansuren kwam ze in contact met alternatieve muziekgenres. Het prikkelde Carlijn om haar eigen nummers te schrijven.

Buenos Aires

Londen ruilde ze na anderhalf jaar in voor Buenos Aires (september, 2014). Het land van de tango bleek een springplank voor haar solo-carrière. Aldaar kwam ze in contact met muzikanten en kreeg ze nieuwe inspiratie voor haar nummers. Met een Argentijnse folklore band beleefde ze haar debuut op nationale televisie.

Duo

Met het zelf opgerichte Nederlands-Argentijnse duo Bad Peaches speelde ze op de mooiste plekken van Buenos Aires. Het balletje ging rollen…Carlijn werd geïnspireerd tot haar eigen solo-project: cello-singer-songwriter CARLY E.

Solo

Ze begon met solo optredens waarbij ze gebruik maakt van een geavanceerd effectpedaal. Door het inspelen van meerdere lagen creëert ze live een cello orkest ter begeleiding van haar zang. Al snel werd ze gevraagd om voor Sofar Sounds, een wereldwijd netwerk van muzikanten en muziekliefhebbers, intieme, privé-concerten te geven. Kort daarna stond CARLY E. in het voorprogramma van de band El Caribefunk. Met support van haar muzikale contact Paul Gallinato in Buenos Aires wist ze al snel de underground scene van deze stad aan te spreken met haar muziek. Invloeden uit folk, pop, rock en zelfs jazz en blues hoor je terug in haar sensuele sound. In Buenos Aires nam ze haar epee ‘Blue Funny You’ op. CARLY E.’s muziek neemt je mee met de melancholie van haar cello en haar originele stem waarbij ironische teksten elkaar in rap tempo afwisselen.

Amsterdam

Eenmaal teruggekeerd in Amsterdam (september, 2016) is CARLY E. vastberaden de Nederlandse, maar ook de internationale muziekwereld op zijn kop te zetten met haar frisse sound. De aftrap was in september waar CARLY E. met haar cello en looppedaal de Solar stage van het Magneet festival liet stralen. Daarna veroverde ze het Gooiland Theater tijdens TEDx en hierop volgde al snel veel spectaculaire optredens door heel Nederland. Dit alles heeft ertoe geleid dat CARLY E. haar vermakelijke avondvullende show al meerdere keren heeft mogen uitvoeren voor groot publiek.

Band

CARLY E. vormt vanaf april 2017 haar eigen band met gitarist Richie Richman, drummer Efraim Schulz-Wackerbarth en bassiste Annick Odom. Op 15 juni verschijnt het analoog opgenomen debuutalbum Timeless Thoughts op een 12 inch vinylplaat onder het label van The Lullabye Factory.

“Het is overweldigend wat een geluid een meisje met een cello kan produceren. Dankzij slim gebruik van een loop-station heb je het gevoel naar een groep muzikanten te luisteren in plaats van één persoon. Ook qua stage-presence weet ze zwaar te overtuigen en geeft een ze een sterke performance. De muziek is erg fijn om te luisteren. Een ervaring die je niet snel zal vergeten.”

Muziek

Funny Man

Pull Your Trousers Up

In My Bed

Reviews

CARLY E. Band heeft nog geen reviews.

Contact

CARLY E. Band, Jazz, Pop band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Carlijn

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over CARLY E. Band

CARLY E. Band is een band uit Amsterdam. CARLY E. Band speelt muziek in de genres Jazz & Pop. CARLY E. Band heeft sinds de inschrijving op 06/05/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van CARLY E. Band klinkt als: Esperanza Spalding, Lilly Allen, Amy Winehouse, NIna Simone. Het repertoire van CARLY E. Band bestaat uit alleen eigen werk.

CARLY E. Band hanteert een richtprijs van €600 - €800 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.