Barbara St. James

  (25)
  • Soloartiest   /   Rotterdam
  • #Gospel #Jazz #Blues
  • Klinkt als Mahalia Jackson Sister Rosetta Tharpe
  • 27 geverifieerde boekingen

Indicatie €300 - €1000

Stuur een persoonlijk bericht naar Barbara St. James

Check beschikbaarheid
Barbara St. James, Gospel, Jazz, Blues soloartist

“Barbara is een zangeres die je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Toen ik haar hoorde zingen wist ik het gelijk; zij heeft het, van haar zullen we nog veel gaan horen” - jazzpianist Johan Clement

Barbara St. James (1990) is een gospel zangeres die haar roots heeft in de jazz, blues & soul. Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. De kern van haar ziel legt Barbara bloot in haar muziek, zonder filter. Dit grijpt de luisteraar.

Barbara wordt geprezen om haar authenticiteit, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor time. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is Barbara niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken. ‘Zingen is een noodzaak. Het is voor mij dé manier om mezelf te uiten’ aldus Barbara.

Barbara speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting, Big Rivers en het Haarlem- en Delft jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. Barbara studeerde aan het Rotterdams conservatorium. Hier werd zij destijds aangenomen als 'uitzonderlijk talent'. In januari 2015 studeerde zij af met lovende commentaren. Zij werd gecoacht door jazz zangeres Fay Claassen. De afgelopen jaren was zij op nationale televisie (en radio) te horen met het nummer “Stormy Weather”. Na de geboorte van haar dochter in 2020 is Barbara de weg van de black gospel in geslagen en heeft de smaak flink te pakken. Zangeressen als Mahalia Jackson en sister Rosetta Tharpe zijn in dit genre muzikale voorbeelden.

“Het maakt niet uit wat Barbara zingt, de blues zit in haar" - jazztrompettist Jarmo Hoogendijk

Muziek

Miss Celie's Blues

Bring It On Home To Me

Comes Love

Reviews

Door op 16/12/2019

Communicatie via gig verliep prima! Het optreden van Barbara st. James op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees op 15 december overtrof alle verwachtingen. Wij hebben haar geboekt nadat wij een optreden in Nijmegen van haar hadden gezien, maar het optreden op ons podium was verrassend goed. Door haar geheel eigen sound in haar stem, met in alle regionen loepzuiver en vol soul en power, wist zij vanaf het eerste nummer het publiek ademloos aan haar te binden. Zelden kom je een vrouw tegen die èn een fantastische jazz-sound heeft, èn ook nog eens over een geweldige blues-sound blijkt te beschikken. Zij brengt haar programma samen met twee ras artiesten, op bas Bart Tarenskeen en op gitaar de virtuoos Richie Reichelt. Het langdurige staande applaus was dan ook volkomen terecht! Barbara verdient de grote podia. Zie de filmpjes op you-tube van dit optreden. Wilbert van Rijen ( programmeur muziekpodium Mariakapel )

Door op 25/11/2019

Barbara en gitarist waren op tijd bij ons. Het was een super-professioneel optreden. Deels door de muziek ontstond er een goede sfeer.
Wanneer we weer livemuziek nodig hebben zal ik Barbara zeker in mijn achterhoofd houden.

Door op 30/09/2019

We vielen meteen voor Barbara's mooie oude stem, op zoek naar een jaren '20 band voor ons knalfeest (25 jarig huwelijk). De vraag was alleen: kan ze ook nummers zingen waar op te dansen valt? Die vraag bij Barbara neergelegd en of ze dat kon! Barbara heeft een goede band samengesteld, uiteraard met een bevlogen saxofonist. Er is veel gedanst op de uptempo nummers. Een avond lang 'back in the roaring twenties' . Hou je uitsluitend van hedendaagse toppers, kies Barbara dan niet. Hou je van authentieke oude jazz met een moderne snit? Go for her!

Optredens van Barbara St. James

Meer optredens

Contact

Barbara St. James, Gospel, Jazz, Blues soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Barbara

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Barbara St. James

Barbara St. James is een solo-artiest uit Rotterdam. Barbara St. James maakt vooral muziek in de genres Gospel, Jazz & Blues. Barbara St. James heeft sinds de inschrijving op 14/07/2015 in totaal 27 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Barbara St. James klinkt als: Mahalia Jackson Sister Rosetta Tharpe . Het repertoire van Barbara St. James bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Barbara St. James krijgt 4.7 uit 5 sterren op basis van 25 reviews.

Barbara St. James hanteert een richtprijs van €300 - €1000 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.