Het ontstaan

Gigstarter is begonnen met twee vrienden - Julio Pijnappel en Paul de Kuyper - in een café in hartje Amsterdam, 2012. Julio en Paul deelden al jaren hun passie voor muziek en speelden dan ook samen in een band. Ze vonden het alleen wel een heel gedoe om aan leuke optredens te komen.

Toen Julio en Paul de eigenaar van het Amsterdamse café hun probleem uitlegden, vertelde de kroegbaas hoe moeilijk het was om goede, passende live muziek te vinden voor zijn café. Dit terwijl het stikt van live acts die staan te popelen om te spelen. Paul en Julio vonden het tijd voor een platform dat muzikant en opdrachtgever sneller, makkelijker en directer bij elkaar brengt. Gigstarter was geboren.

Minder gedoe. Meer muziek.

Met Gigstarter verlagen we de drempel om live muziek te boeken. We hebben een transparant platform gemaakt waar je artiesten direct kan boeken zonder daarvoor een commissie te betalen.

Het concept slaat aan. Meer dan 2000 artiesten in alle mogelijke genres hebben zich inmiddels ingeschreven op het platform. Samen zijn zij al duizenden keren geboekt via Gigstarter, van huiskamerconcerten tot aan de grote festivals. We zijn daarmee de belangrijkste marktplaats voor live muziek in de Benelux.

Ben je op zoek naar live muziek? Bekijk dan eens ons brede artiestenaanbod. Ben je een artiest? Schrijf je dan gratis in.


Het team

Ons team bestaat uit Paul de Kuyper (die zelf in Nootmuskaat speelt), Mark Teisman, Tom van der Velpen, Erik de Kuyper, Bahareh Amali, Barbara Spaanjaars en Wouter Ruoff.

Of je nu muzikant, muziekliefhebber of gewoon geïnteresseerd bent, iedereen is altijd welkom om langs te komen bij ons op de Paleisstraat 107, Amsterdam. De koffie staat klaar! Like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van muziek- en netwerkevenementen die we regelmatig organiseren.

Gigstarter is internationaal uitgebreid en momenteel actief in Nederland, België, Spanje, Duitsland, Engeland en Frankrijk.Gigstarter team

V.l.n.r. Paul, Tom en Mark. Foto door Mark van der Zouw.


Gigstarter in de media

De Volkskrant over Gigstarter.

Het Parool de ondernemersrubriek van de Amsterdamse krant over Gigstarter.

De Telegraaf interviewde oprichter Paul de Kuyper.

Het Financieele dagblad over Gigstarter

BNR in de uitzending bij het programma "Zakendoen"