Minder gedoe. Meer muziek.

Het boeken van live muziek toegankelijk maken, dat is de missie van Gigstarter. We hebben een transparant en inclusief platform gemaakt waarmee iedereen in eigen beheer artiesten kan vinden en boeken, zonder commissies.

Het initiatief slaat aan. Meer dan 9.000 artiesten in allerlei verschillende soorten genres hebben zich aangesloten. Sinds 2012 hebben we al meer dan 10.000 boekingen binnengehaald, van huiskamer-concerten tot aan grote festivals. We zijn daarmee de belangrijkste marktplaats voor het boeken van live muziek in de Benelux. Sinds kort zijn we actief in heel Europa. Lokaal en internationaal is Gigstarter een katalysator voor optredens en concerten.

In den beginne...

Gigstarter is begonnen met twee vrienden –Julio Pijnappel en Paul de Kuyper– in een café in hartje Amsterdam, 2012. Julio en Paul deelden al jaren hun passie voor muziek en speelden dan ook samen in een band. Ze vonden het alleen wel een heel gedoe om aan leuke optredens te komen...

Toen Julio en Paul hun probleem uitlegden aan de eigenaar van het Amsterdamse café, antwoordde de kroegbaas gek genoeg hoe moeilijk het was om goede, passende live muziek te vinden voor zijn café. 'Maar het stikt toch van live acts die staan te popelen om vaker op te treden?' dachten Paul en Julio. De tijd was rijp voor een platform dat muzikant en opdrachtgever sneller, makkelijker en directer bij elkaar brengt. Gigstarter was geboren.

Ben je op zoek naar live muziek? Bekijk dan ons brede artiestenaanbod  ·  Ben je een artiest? Schrijf je dan gratis in

Ontmoet de Gigstarters!


Paul de Kuyper

CEO

LinkedIn

Een aantal jaar geleden probeerde ik mijn band onder de aandacht te brengen bij boekers en muziek-cafés. Omdat hier nog geen goed platform voor bestond heb ik Gigstarter opgezet. Het is heel motiverend om te zien hoeveel artiesten nu via Gigstarter geboekt worden voor optredens. Wil je net als ons passie en werk combineren? Sluit je aan bij onze missie: live muziek toegankelijker maken!

Mark Teisman

CTO

LinkedIn

Technologie en muziek zijn twee van mijn grote passies. Gigstarter is de perfecte plek om dit te combineren. Het blijft gaaf om een website te maken waarvan zowel artiesten als opdracht-gevers aangeven er erg blij mee te zijn. Door alle mogelijkheden op de site valt er op technisch gebied veel te doen, daarom zijn we altijd op zoek naar ontwikkelaars met een passie voor muziek die de Gigstarter omgeving naar het volgende niveau kunnen tillen.

Erik de Kuyper

Business ontwikkelaar Spanje

LinkedIn

Aanvankelijk kwam ik bij het Gigstarter Team om het platform in Spanje te lanceren. Nu ben ik verantwoordelijk voor de groei van het platform in heel Zuid-Europa. Ik vind het geweldig om te zien dat een platform dat in Amsterdam is ontwikkeld overal in Europa aanslaat! Als ik niet op kantoor ben, dan ben ik waarschijnlijk bezig met vloggen over muziek en evenementen over de hele wereld. Geïnteresseerd? Check onze video's hier.

Tom van der Velpen

Voormalig Marketing Manager

LinkedIn

Ik was verantwoordelijk voor de marketing van Gigstarter. De werkflow was zo leuk dat het voor mij niet als werk voelde. Ik vond het geweldig om alle soorten muziekliefhebbers te informeren over ons platform en de artiesten. vooral vond ik het bevredigend om te merken dat de meeste van onze artiesten actieve ambassadeurs voor Gigstarter zijn geworden. Ook al werk ik na 6 mooie jaren niet meer in het team, het Gigstarter DNA zal ik voor altijd bij mij dragen!

Barbara Spaanjaars

Community /Event Manager Benelux

LinkedIn

Werken bij Gigstarter is nooit saai. Ik word gedreven door de diverse aspecten van de muziekbusiness en doe mijn best om de Nederlandse en Belgische klanten tevreden te stellen. Ook organiseer ik samen met mijn collega's de jaarlijkse Artist & DJ of the Year competitie. Hiermee zetten we de artiesten op ons platform in het zonnetje en geven we ze de kans om zichtbaarder te worden in heel Europa. Daarnaast krijgen ze hierdoor de kans om op te treden in mijn prachtige thuisstad Amsterdam!

Solène Brachet

Business ontwikkelaar Frankrijk

LinkedIn

Alles begon toen ik voor mijn stage Frankrijk verliet om het Amsterdamse team te versterken. Vandaag de dag help ik Spaanse en Franse artiesten om zichtbaarder te worden en om optredens te vinden door heel Europa. Ik voel me helemaal voldaan als de boeker de perfecte match vindt voor zijn/haar evenement, en nog trotser als het een last-minute verzoek is. Droom groot dan is alles mogelijk!

Sarah le Corff

Business ontwikkelaar Wallonië

LinkedIn

Ik ben in 2018 begonnen als stagiair Community Manager Frankrijk. Ik had de kans om geweldige artiesten en boekers te ontmoeten, met hen samen hebben we fantastische evenementen georganiseerd. Ik heb vanuit verschillende landen in Europa gewerkt om onze naamsbekendheid te blijven verspreiden. Vandaag de dag ben ik verantwoordelijk voor de groei van Gigstarter op de Belgische markt. Mijn doel is om te helpen bij het verspreiden van live muziek in heel Europa en dit is ook waar ons hele team zich voor inzet.

Salome Chkhetiani

Business ontwikkelaar Duitsland

LinkedIn

Ik ben bij Gigstarter begonnen als stagiair voor de Duitstalige markten. Aanvankelijk was het plan om in 2020 op uitwisselingssemester te gaan, maar dat is achteraf gezien gelukkig niet gebeurd. Soms krijg je niet gelijk wat je wilt, omdat er iets beters op je wacht. In mijn geval was dat Gigstarter! Tegenwoordig werk ik nog steeds bij Gigstarter en richt ik me op de Duitse markt terwijl ik mijn Master opleiding afrond.

Ben jij muzikant, muziekliefhebber of werkzaam in deze branche, volg ons dan op Facebook, Instagram en Linkedin. Hierdoor blijf je up-to-date van alles wat er op ons platform gebeurt!