Jonas Meersmans

Indicatie €250

Stuur een persoonlijk bericht naar Jonas Meersmans

Check beschikbaarheid
Jonas Meersmans, Folk, Fingerstyle, Wereldmuziek ensemble

Met zijn debuutplaat ‘Monnift I’ (2017), deel 1 van een drieluik, raakt Jonas Meersmans de troebele dieptes aan van een persoonlijke vertelling zonder woorden. Een breed gevoelspallet uit een instrument geperst, op afsluiter ‘Eindstrijd’ in dialoog met een fragiele viool.

De plaat werd warm onthaald bij Klara – waar verschillende nummers regelmatig te horen zijn, en het Leuvense Radio Scorpio spreekt van een ‘magistraal debuut’. Het Amerikaanse Fingerstyle Journal schreef: ‘Jonas is one of the few modern fingerstyle guitarists we really like. This is what makes the difference.’

Jonas speelde op verschillende internationale podia, waaronder De Singel, Popmonument Festival en als voorprogramma van Ryley Walker. Hij richtte mee het instrumentale kwartet Codasync op, waarmee hij tussen 2008 en 2012 vijf albums opnam die lovend onthaald werden door de Belgische pers. Ook schreef hij soundtracks voor verschillende kortfilms, waaronder het award winnende debuut ‘Broeders’ van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Strelend maar ongepolijst - verfijnd in subtiele eenvoud. Met een consistente livereputatie slaagt hij er steeds in een verscheiden publiek in vervoering te brengen. Stuwend intimistische, uitgesponnen klanklandschappen van de Mississippi Delta-moerassen tot de broeierige oevers van de Ganges. Technisch boeiend, zonder de essentie van compositie te verloochenen, als een begeleiding van een nog niet geschreven filmscript.

Muziek

Eindstrijd

Coyotes

Minglemind

Foto's

Reviews

Jonas Meersmans heeft nog geen reviews.

Contact

Jonas Meersmans, Folk, Fingerstyle, Wereldmuziek ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Jonas

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Jonas Meersmans

Jonas Meersmans is een ensemble uit Antwerpen. Jonas Meersmans speelt muziek in de stijlen Fingerstyle, Folk & Wereldmuziek. Jonas Meersmans heeft sinds de inschrijving op 21/04/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Jonas Meersmans klinkt als: Nick Drake, John Martyn, Michael Hedges, Robbie Basho. Het repertoire van Jonas Meersmans bestaat uit alleen eigen werk.

Jonas Meersmans hanteert een richtprijs van €250 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.